top of page

Prosjektet

Fra fabrikk til boliger

Der Denja Fabrikker tidligere laget sine ­velsmakende salater, skal det nå bli et nytt og spennende boligområde. Her blir det totalt fem boligbygg med tilsammen 73 leiligheter fra 78 til 98 kvm BRA når prosjektet er ferdigstilt. Av respekt for det som var har vi valgt å kalle det Denja Hage.

 

Boligbyggene blir på fire etasjer, hvor de øverste leilighetene får vid utsikt mot sør-vest. Leilighetene får store balkonger, noe som visker ut forskjellen mellom inne og ute i tillegg til å forlenge sommersesongen. ­Byggene ­orienteres langs Yttersøveien som gir rom til gode grøntområder mot øst. Her er også inngangene via svalgang, hvor midtleilig­hetene i tillegg får en uteplass. Det blir ­parkering i garasje­anlegg under byggene hvor hver ­enhet får en parkeringsplass i tillegg til en praktisk sportsbod.

Yttersjoveien-Drone-14.jpg
Yttersjoveien-Drone-7.jpg

Fasaden

Fasaden får avdempede fargetoner ­tilpasset omgivelsene, og hovedmateriale blir puss supplert med plate og trekledning.

 

Navnet Denja Hage forplikter, og arkitektene har lagt stor vekt på at boligene skal spille på lag med de varierte grøntområdene mellom byggene.

 

Disse skal igjen knyttes sammen med eksisterende offentlige grøntområder og lekeplasser nord og syd for prosjektet. Mellom bygg A og B kommer et orangeri, eller felles drivhus, som blir et hyggelig møtested.

Yttersjoveien-6.jpg

Orangeri

Orangeriet blir liggende i felles­området mellom boligene. Her kan de som har grønne fingre prøve seg med egne grønnsaker, eller bare sette seg  å nyte lukten av veksthus over en kopp kaffe.

GettyImages-810579140.jpg

Sportsbod og verksted

I Denja Hage får du i tillegg til din egen

private sportsbod tilgang til et felles ­hobby­rom/verksted som vi vet mange kommer til å sette pris på. Det er også tilrettelagt for de som trenger en ekstra bred p-plass mens de pakker bobilen før helgeturen.

 

Denja Hage er møte mellom det grønne og det nytenkende. Et godt sted å bo.

 

- Når det gode liv frister!

GettyImages-614342476.jpg
bottom of page